Kraftvärmedagarna 2022

Vi ställer ut även i år på Kraftvärmedagarna. Kom och prata ventiler och instrument med oss    27:e och 28:e oktober i Saltsjö-Boo.

 

Kraftvärmedagarna 2020

Hej!

Då det med dagens omständigheter inte går att genomföra några mässor eller större träffar så tänkte vi att vi kunde filma lite istället.
Det här är nytt för de flesta av oss, men vi hoppas ändå att ni kan få med er lite nya idéer eller tankar efter våra presentationer.

Den första videon här nedan är en liten sammanfattning av det vi kommer att gå igenom i vår videoserie för kraftvärme applikationer.
Videon under är en mer detaljerad genomgång av matarvattenventiler.

Vi kan också hålla live-webinar för er och era kollegor med fokus på ämnen ni vill veta mer om.

Kontakta oss:
Svante Karlsson, Teknisk chef, svante.karlsson@corona-control.se
Tomas Norberg, Distriktsansvarig, tomas.norberg@corona-control.se

Ventil- & Instrumenttekniker

Corona Control utvecklas och söker nya medarbetare. Vi söker en professionell och engagerad tekniker med en stark vilja att alltid göra det bästa för våra kunder.

Arbetsuppgifter:
Fältservice hos våra kunder i hela Sverige
Service och montage på vår verkstad i Stora Höga

Jobbet som tekniker hos Corona Control är varierat och vi söker därför en teknisk & flexibel person som gillar kundkontakt. Våra kunder finns över hela Sverige och jobbet innebär därmed en del resande. Du kommer att vara vårt ansikte utåt och utveckla våra kundrelationer tillsammans med ansvarig säljare.

Vi erbjuder:

Corona Control är ett heltäckande företag inom industriventiler. Utöver vårt sortiment med reglerventiler erbjuder vi också säkerhetsventiler, avstängningsventiler m.m.

Vi jobbar med många olika segment inom processindustri. Kärnkraft, raffinaderi, kemi är några exempel.

Första tiden hos oss kommer du att få jobba tillsammans med våra tekniker för att lära känna produkterna, både på vår verkstad och ute hos kunder.

När du känner dig trygg och säker så kommer du så småningom skickas på egna uppdrag.

Du kommer också att få genomgå en certifieringsprocess hos vår leverantör Masoneilan. Utbildningen sker på plats hos Masoneilan i Frankrike eller Italien.

Krav & önskemål:

Teknisk utbildning, gärna med inriktning mot processindustri (eller likvärdig erfarenhet)
Körkort B
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper!

 

Låter det intressant? Hör av dig till vår servicechef Martin Nordevik
(martin.nordevik@corona-control.se)
Urvalet kommer att ske löpande och vi behandlar självklart din ansökan med sekretess.

Vi ser fram emot din ansökan senast 17/1 2020.

CORONA_151117-0143

 

 

 

 

 

 

 

Kraftvärmedagarna 2019

Möt oss på Kraftvärmedagarna 24-25 oktober på Yasuragi i Stockholm.

Kraftvärmedagarna är seminariet för dig som arbetar på värmeverk och kraftvärmeverk. Seminariet har med åren blivit en naturlig mötesplats för att utbyta erfarenheter och knyta kontakter.

Parallellt med seminarierna finns utställningen där vi som leverantörer visar det senaste på marknaden.

Läs mer här:

 

 

Corona ställer ut på ITF Automationsdagar

Corona Control ställer ut under ITF Automationsdagar på Scandic InfraCity i Upplands Väsby 6-7 februari 2019.

Under Itf:s Automationsdagar tar ni del av erfarenheter från användare av styr- och reglerteknik ute i fält och får samtidigt se de senaste produktnyheterna under den parallella utställningen.

Utöver ett väl sammansatt konferensprogram erbjuder Automationsdagarna möjligheter till att möta och nätverka med kollegor från hela landet.

Corona Control visar bl.a. världens tätaste vridspjäll, Quadax® från vår tyska leverantör Coax. Hög flödeskapacitet, metalltätande och helt tät i båda riktningar. Temperaturområde från-270 grC till +800 grC (beroende på material) och upp till 160 bars tryck.

Välkomna!

 

Klicka på ITF loggan för mer information och aktuellt program.

itf_logo

Hur noggrann kan en reglerventil bli?

Vi testar Varipak 28000 Mikroflödesventil tillsammans med den smarta lägesställaren SVI 1000. Som ni ser i klippet får vi ut en verklig förflyttning av käglan vid signaländringar på 0.001 mA. Är det verkligen nödvändigt?

Det tråkiga svaret är “det beror på”. I en standardapplikation som t.ex. vatteninsprutning till en ångkylare gör inte den extrema noggrannheten någon verklig skillnad.

Ett område där Varipak verkligen skiner är doseringsapplikationer. Ett fall vi jobbar med just nu är dosering av tillsatser i bränsle. På marknaden finns ett flertal varianter av bränsle med olika tillsatser för ökad prestanda. Då kostnaden för tillsatsmedel är hög kräver detta en noggrann reglering. Här är alltså en applikation där noggrannheten i Varipak kan minska reglerfel och därmed minska kostnaderna.

Skulle processen förändras finns också möjligheten att justera ventilens Cv-värde med hjälp av hävarmen.

 

Ashcroft Plus! Vibrationstålig manometer utan glycerin

ASHCROFT vibrationståliga tryckmätare utan dämpvätska ersätter alla typer av vätskedämpade tryckmätare. Det unika PLUS-systemet innehåller en gel som omger visarens upphängning och ger en helt stabil indikering.

Den unika teknologin eliminerar läckageproblem, ger lägre vikt och kan dessutom användas inom ett större temperaturområde. Klicka på bilden nedan; en videolänk som visar PLUS-systemets fördelar.

Scanautomatic och ProcessTeknik 2018

-Välkommen till processteknikmässan i Göteborg 9-11 oktober. Processteknikmässan är för dig som vill se ny teknik och de senaste lösningarna inom processteknisk utrustning, processautomation och lösningar för processindustrin. Här hittar du de senaste och mest lönsamma lösningarna för din verksamhet.

Corona Control kan bl.a. presentera en ny design på Masoneilans kända Camflexventil samt världens tätaste vridspjäll, Quadax®. Helt tät i båda riktningar även vid extrema temperaturer (-270 grC till +800 grC).

Ni möter Corona Control i monter C05:50

HÄMTA ER BILJETT HÄR

Ashcroft® 2198 MicroTube Siphon

Ashcroft® 2198 MicroTube™ Sifon hjälper till att hålla ditt tryckinstrument säkert i processer med höga temperaturer. En traditionell lösning är annars ett vattensäcksrör som medför andra installationskrav.

Denna sifon kan klara tryck upp till 5000 psi (345 bar), och kan skydda från så höga mediatemperaturer som 427°C, beroende på anslutning.

Konstruktion i 316L syrafast och en mängd olika processanslutningar säkerställer kompatibilitet med ett stort antal installationskrav.

Den unika designen med mycket liten intern volym gör att typ 2198 kan användas mellan ett instrument och en tryckförmedlare.

Klicka för datablad