Ashcroft tryckvakter serie B4

Ashcroft® B4 tryckvakt är konstruerad för användning i praktiskt taget alla industri- och OEM-applikationer. Den ger pålitlighet och lång livslängd och är perfekt för att uppfylla kraven för tryckreglering, avstängning eller larm. Specialdesigner är tillgängliga för att uppfylla NACE- och brandsäkra applikationer.

Nyckelfunktioner:
Justerbara börvärden från 15% -100% av intervallet
Fast eller begränsat justerbart dödband
Stort urval av switchelement och material

 

Resursbibliotek

Enkel access till komplett dokumentation, instruktioner och mjukvara från Baker Hughes. Varumärken Masoneilan och Consolidated.

Hitta snabbt information genom att klicka i önskad typ av dokument samt typ av utrustning, t.ex. “globe control valves” för sätesventiler.

Vänligen använd nedan länk:

https://valves.bakerhughes.com/resource-center

Bifold volymboostrar och snabbavluftare

Egenskaper:

Hög flödeskapacitet, goda regleregenskaper, konstruktion i 316L syrafast, modell med inbyggt filter, flera trimuppsättningar och “Arctic service”, ned till -50C omgivningstemperatur. Boostern ger en proportionell 1:1 utsignal medan snabbavluftarna används för att snabbt evakuera luft ur ställdonet.

 • Anslutning: ¼” NPT – 2” NPT
 • Max anslutningstryck: 20 bar
 • Tryckområden: 2 – 10 barg
 • Material: 316L
 • Flödeskapacitet: Cv= 1.80 – 50.0

Quadax spjällventil: Top entry

Ventiltyp med svetsände, vanligen använd i kryogeniska applikationer. Den unika sätesgeometrin och självcentrerande spjälldisc gör att Quadax är oöverträffad när det gäller täthet och flytande gaser (exempelvis LNG). Muller co-ax arbetar tillsammans med de internationella aktörerna inom tillverkning och lagring av gaser och har mkt goda referenser.

Utförande ”top entry”, dvs separat ventilbröst där samtliga ventilens innerdelar enkelt kan demonteras trots att den är insvetsad är unikt för spjällventiler. Ventilerna kan förses med pneumatiska eller elektriska ställdon, med- eller utan felsäkert läge samt förstås även i manuellt utförande. Kan kompletteras med interlocksystem, gränslägen eller andra tillbehör. Corona Control kan leverera kompletta ventilpaket inklusive SIL-certifierade ställdon, magnetventiler och PST-lägesställare.

 • DN80 till DN1000
 • PN10-160 alt ANSI class 150-900
 • Δp upp till 100 bar i båda riktningar
 • Läckageklass enl. EN 12266, DIN 3230, BS 6364
 • PED, Fire safe, TA-luft, GOST, ATEX, SIL

Habonim kulventiler produktprogram

Habonim är en världsledande leverantör av kulventiler och kan erbjuda högkvalitativa lösningar för alla anslutningar, tryckklasser, temperaturer och material. Speciallösningar, kundanpassningar, kryogeniska applikationer, LNG, mm, …

I datablad presenteras en sammanställning av de vanligaste ventilmodellerna. För mer detaljerad information vänligen utforska vidare i underkategori “HABONIM”.

Hittar ni inte den ventiltyp eller utförande ni söker, vänligen kontakta oss på Corona Control.

Quadax® 4-offset spjällventiler

Med ventilserien Quadax tas ett helt nytt kliv inom helt täta ”zero leakage” metalltätande spjäll. Den unika patenterade designen, en fyrdubbel (four offset) sätesdesign, i kombination med en helt ny tillverkningsteknik uppfylls de allra högsta täthetskraven.

Höga tryck • extrema temperaturer • Quadax kan hantera extrema kryogeniska temperaturförhållanden som flytande helium (-270 °C) upp till rökgaser +800 °C.

Innovationen är den patenterade geometrin mellan säte och spjällets disc där tätningsytan är helt rund. Fördelen med en rund tätning är stora jämfört med den traditionella trippelexcentriska spjällventilen (triple offset) som innebär ett lätt elliptiskt säte och disc. Den helt runda sätesgeometrin ger överlägsen täthet och högre flödeskapacitet vid samma anslutningsdiameter.

I specifikation finns samtliga utföranden presenterade. För mer detaljerad information vänligen utforska vidare i underkategori “QUADAX 4-OFFSET SPJÄLLVENTILER”.

SVI II HC (High Capacity)

Nu finns den uppskattade lägesställaren SVI II AP även i högkapacitetsversion. Lämplig vid pneumatiska fjäderställdon med stor volym eller krav på snabb ställtid utan översvängningar. HC-versionen kan vara lämplig vid större ventiler inom kärnkraftsindustrin, anti-surge applikation på kompressor eller varför inte vid en känslig tryckreglering där man önskar reducera svängningar.

En reglerlösning utan extern booster ger:

 • Snabbare och enklare driftsättning
 • Ökad prestanda med förbättrad auto-tuning och beröringsfri återföring
 • Lägre kostnader och högre tillgänglighet tack vare reducerat behov av tillbehör
 • En luftkapacitet som är 8-10 ggr högre än en konventionell digital pneumatisk positioner

Ashcroft produktprogram

Ashcroft är en av världens absolut ledande tillverkare av instrument som manometrar, termometrar, tryckvakter samt trycktransmittrar och andra precisionsinstrument. Ashcroft har lång erfarenhet av att tillverka instrument, redan 1852 startade tillverkningen av manometrar baserat på bourdonrör.

Den traditionella mekaniska konstruktionen av tryck- och temperaturgivare har förfinats över åren och kompletterats med digitala givare.  Andra specialiteter är tryckförmedlare, s.k. ”diaphragm seals” och tempfickor.

I specifikationsblad finns en generell översikt av Aschcrofts produktprogram. För detaljerade beskrivningar och fler datablad vänligen studera produktkategori “ASHCROFT”.

Kontakta gärna oss på Corona Control för mer information om Ashcrofts produkter.

Se nedan videolänk för en inblick i Ashcroft’s verksamhet. VIDEO. 

DM VARIspring

VARIspring är en noggrann och pålitlig ångkylning, den variabla fjäderbelastade dysan ger en god spraybild oavsett flöde och är en bidragande orsak till det stora reglerområdet på 30:1 (s.k. rangeability).

Den goda reglerbarheten ger möjlighet att reglera nära ångans mättningstemperatur. En separat och mycket noggrann vattenventil doserar vattnet till kylaren. Corona använder Masoneilans vattenventiler vilka är marknadsledande både i funktion och kvalitet.

 

 • Anslutning vatten: DN25 – DN80 / NPS 1”- 3”
 • Anslutning ånga: DN80 – DN200 / NPS 3”- 4”
 • Tryckklass: Upp till PN420/ANSI 2500
 • Material: Cr-Mo alloy (max temp 570C)
 • Flödeskoeffecient: Cv= 1 – 15
 • Rangeability: 30:1
 • Anslutning: Flänsad eller Svetsad

Masoneilan 12400 nivågivare

Masoneilan nivåtransmitter i 12400-serien från Baker Hughes är en pålitlig och noggrann givare där vätskenivån mäts via en deplacementsgivare som utnyttjar Arkimedes princip om flytkraft.

12400-serien gör det möjligt att kontinuerligt mäta nivå och samtidigt ha hög- och lågnivå övervakning och larmfunktion integrerat i samma enhet. Det eliminerar i många fall behovet av kompletterande nivåvippor.

Alla funktioner är lätt åtkomliga med hjälp av Masoneilans mjukvara (PC) eller via HART-kompatibel handdator eller styrsystem. Konfigurera, kalibrera och diagnostisera instrumentet enkelt och tillförlitligt.

Egenskaper och fördelar:

 • Integrerad nivågivare och swich-funktion i samma instrument
 • Kan användas med Masoneilan programvara, Hart device descriptors eller DTM för optimal integration vid installation och ökad tillgänglighet under drift
 • SIL2 certifierad enligt IEC61508 av exida, 12400 Serien är lämplig för användning i säkerhetsinstrumenterade funktioner.