Compact ställdon

Habonims unika COMPACT ställdon har i mer än 30 år bevisat sig ha överlägsen prestanda med dubbelt vridmoment per storlek, långa driftscykler före servicebehov, höga öppnings- och stängningshastigheter och extraordinär hållbarhet i de mest krävande industriella miljöerna.

COMPACT ställdon används för att leverera kompletta ventillösningar för olika industrier och applikationer. Betydligt mindre i storlek, mindre vikt, mindre luftförbrukning, mer tillförlitliga, särskilt i högcykliska applikationer gör dessa ställdon till ett utmärkt val för er anläggning.

Bray S19L

Våra segmenterade kulventiler är utvecklade efter de bästa egenskaperna från olika ventiltyper för reglering och avstängning, vilket bidrar till tätningsklass VI i mjuktätande och klass IV metalltätande. Modell 19 och 19L segmenterade kulventiler levererar exceptionell prestanda med hög kapacitet och precision i en mängd olika industrier och applikationer. Modell 19L ger ännu fler materialmöjligheter att klara de tuffaste applikationerna.

Ta en närmare titt

 

Applikationer:

 • Vätska, Gas & Ånga
 • Tryck/Temperatur/Nivåreglering
 • Slurry & Slitande service

Bray S19

Våra segmenterade kulventiler är utvecklade efter de bästa egenskaperna från olika ventiltyper för reglering och avstängning, vilket bidrar till tätningsklass VI i mjuktätande och klass IV metalltätande.

Modell 19 och 19L segmenterade kulventiler levererar exceptionell prestanda med hög kapacitet och precision i en mängd olika industrier och applikationer. Modell 19L ger ännu fler materialmöjligheter att klara de tuffaste applikationerna.

Ta en närmare titt

Applikationer:

 • Vätska, Gas & Ånga
 • Tryck/Temperatur/Nivåreglering
 • Slurry & Slitande service

Ashcroft tryckvakter serie B4

Ashcroft® B4 tryckvakt är konstruerad för användning i praktiskt taget alla industri- och OEM-applikationer. Den ger pålitlighet och lång livslängd och är perfekt för att uppfylla kraven för tryckreglering, avstängning eller larm. Specialdesigner är tillgängliga för att uppfylla NACE- och brandsäkra applikationer.

Nyckelfunktioner:
Justerbara börvärden från 15% -100% av intervallet
Fast eller begränsat justerbart dödband
Stort urval av switchelement och material

 

Resursbibliotek

Enkel access till komplett dokumentation, instruktioner och mjukvara från Baker Hughes. Varumärken Masoneilan och Consolidated.

Hitta snabbt information genom att klicka i önskad typ av dokument samt typ av utrustning, t.ex. “globe control valves” för sätesventiler.

Vänligen använd nedan länk:

https://valves.bakerhughes.com/resource-center

Bifold volymboostrar och snabbavluftare

Egenskaper:

Hög flödeskapacitet, goda regleregenskaper, konstruktion i 316L syrafast, modell med inbyggt filter, flera trimuppsättningar och “Arctic service”, ned till -50C omgivningstemperatur. Boostern ger en proportionell 1:1 utsignal medan snabbavluftarna används för att snabbt evakuera luft ur ställdonet.

 • Anslutning: ¼” NPT – 2” NPT
 • Max anslutningstryck: 20 bar
 • Tryckområden: 2 – 10 barg
 • Material: 316L
 • Flödeskapacitet: Cv= 1.80 – 50.0

Quadax spjällventil: Top entry

Ventiltyp med svetsände, vanligen använd i kryogeniska applikationer. Den unika sätesgeometrin och självcentrerande spjälldisc gör att Quadax är oöverträffad när det gäller täthet och flytande gaser (exempelvis LNG). Muller co-ax arbetar tillsammans med de internationella aktörerna inom tillverkning och lagring av gaser och har mkt goda referenser.

Utförande ”top entry”, dvs separat ventilbröst där samtliga ventilens innerdelar enkelt kan demonteras trots att den är insvetsad är unikt för spjällventiler. Ventilerna kan förses med pneumatiska eller elektriska ställdon, med- eller utan felsäkert läge samt förstås även i manuellt utförande. Kan kompletteras med interlocksystem, gränslägen eller andra tillbehör. Corona Control kan leverera kompletta ventilpaket inklusive SIL-certifierade ställdon, magnetventiler och PST-lägesställare.

Habonim kulventiler produktprogram

Habonim är en världsledande leverantör av kulventiler och kan erbjuda högkvalitativa lösningar för alla anslutningar, tryckklasser, temperaturer och material. Speciallösningar, kundanpassningar, kryogeniska applikationer, LNG, mm, …

I datablad presenteras en sammanställning av de vanligaste ventilmodellerna. För mer detaljerad information vänligen utforska vidare i underkategori “HABONIM”.

Hittar ni inte den ventiltyp eller utförande ni söker, vänligen kontakta oss på Corona Control.

SVI II HC (High Capacity)

Nu finns den uppskattade lägesställaren SVI II AP även i högkapacitetsversion. Lämplig vid pneumatiska fjäderställdon med stor volym eller krav på snabb ställtid utan översvängningar. HC-versionen kan vara lämplig vid större ventiler inom kärnkraftsindustrin, anti-surge applikation på kompressor eller varför inte vid en känslig tryckreglering där man önskar reducera svängningar.

En reglerlösning utan extern booster ger:

 • Snabbare och enklare driftsättning
 • Ökad prestanda med förbättrad auto-tuning och beröringsfri återföring
 • Lägre kostnader och högre tillgänglighet tack vare reducerat behov av tillbehör
 • En luftkapacitet som är 8-10 ggr högre än en konventionell digital pneumatisk positioner

Ashcroft produktprogram

Ashcroft är en av världens absolut ledande tillverkare av instrument som manometrar, termometrar, tryckvakter samt trycktransmittrar och andra precisionsinstrument. Ashcroft har lång erfarenhet av att tillverka instrument, redan 1852 startade tillverkningen av manometrar baserat på bourdonrör.

Den traditionella mekaniska konstruktionen av tryck- och temperaturgivare har förfinats över åren och kompletterats med digitala givare.  Andra specialiteter är tryckförmedlare, s.k. ”diaphragm seals” och tempfickor.

I specifikationsblad finns en generell översikt av Aschcrofts produktprogram. För detaljerade beskrivningar och fler datablad vänligen studera produktkategori “ASHCROFT”.

Kontakta gärna oss på Corona Control för mer information om Ashcrofts produkter.

Se nedan videolänk för en inblick i Ashcroft’s verksamhet. VIDEO.